7 tips til en skærmfri ferie for selvstændige

Skærmfri ferie for selvstændige. Ingen mobil. Kun solbriller, solhat, sandaler og glade kunder.
Lise Sommerlund online business mentor, blog og branding ekspert
Indlægget er skrevet af Lise Sommerlund
– Blogekspert og online business mentor

Ferien nærmer sig med hastige skridt og mange af os drømmer om en mere skærmfri ferie, hvor vi kan holde en pause fra vores virksomhed, virksomhedens sociale medier og ikke mindst arbejdsmailen uden at skuffe vores kunder.

– Ikke fordi vi ikke elsker vores virksomhed, men fordi det er et kæmpe pres og ikke mindst stressfaktor at være underlagt hele tiden.

Work-life-balance er utopi

For mange af os selvstændige, der selv er tovholdere på vores sociale medier. Kan det ligne utopi at have en faktisk work-life balance, hvor det hele går op.

Det er også noget, jeg selv har øvet mig RIGTIG meget på. Så ferien ikke bliver overtaget af arbejdet alligevel. Det er sket for mig gang på gang, og jeg ved, at det sker for mange andre selvstændige.

Måske også for dig?

Her får du mine tips til at kunne skære ned på din skærmtid i ferien, samtidig med at du stadig plejer dine kunder og holder den gode samvittighed.⁠


Disconnect to reconnect

“Problemet med alle de muligheder vi har i dag er, at vi har svært ved at tage de pauser, vi i virkeligheden har brug for.

Mobilen er altid med, og på den ligger den direkte vej tilbage til arbejdet.

Derfor er det vigtigt at kunne navigere og give hjernen en pause, når vi har muligheden”

–  Lise Sommerlund


1. Lav en sjov og personlig ‘Out of office’-besked

Sæt et autosvar op på din email, der fortæller, at du er på ferie, og hvornår du er tilbage. Så er dine kunder informeret og forventer ikke et svar, før du er tilbage igen. Det kan for eksempel se sådan her ud:

Emnefelt: Der en god og en dårlig nyhed

Den gode nyhed er, at jeg er på ferie indtil d. xx/xx-21.

Den dårlige nyhed er, at du nok ikke er 😉

Hvis du har akut brug for hjælp, og ikke kan vente, så kontakt [Navn] som er min afløser indtil da. Det kan gøres på [Mail]

De bedste hilsner [Navn]

Pssst … Hvis du vil have endnu flere idéer til Out of office beskeder, så kan du få adgang til 10 tekstskabeloner i vores Feriepakke, som du kan snuppe for en flad halvtredser.

2. Meddel dit community og kunder, at du er væk

Har du et online community eller en dedikeret følgerskare? Så fortæl dem, at du holder ferie. Så ved de, hvorfor du ikke svarer på beskeder, som du plejer. Og hvorfor de ikke ser så meget til dig som normalt.

Jeg har selv to fællesskaber, et for bloggere og et for selvstændige. I begge fællesskaber er jeg meget tilstede og derfor er det selvfølgelig vigtigt at fortælle, når jeg er væk. For mit vedkommende, så bliver det altid taget positivt, og der går mange ønsker om “god ferie” min vej, hvilket jo altid er virkelig skønt.

3. Ønsk nyhedsbrevslisten god ferie

Send en lille feriehilsen til din nyhedsbrevsliste og ønsk dem god ferie. Meddel også gerne, hvornår du er tilbage igen.

4. Slå notifikationer fra på dine apps

Den gode intention, om en ferie med uden arbejde, kan nemt blive ødelagt, hvis notifikationerne tikker ind på mobilen mens du forsøger at fange fotos af ferieminderne. Vi anbefaler derfor, at du slår notifikationerne fra for din mail og sociale medier, og evt. lægger de apps. der hører til dit arbejde i en mappe på mobilen, så du ikke ser dem, hver gang du åbner din telefon.

Læs også: Spar tid som selvstændig – 4 tidsslugere og, hvordan du tackler dem “Like a boss”

5. Luk døren til hjemmekontoret

Har du kontor hjemme, så luk kontoret ned for ferien.

Inden du lukker døren helt, vil jeg anbefale:

  1. At afslutte så mange projekter som muligt inden ferien – Det giver en helt vild ro, når du lukker døren og går på ferie.
  2. At lave en to-do liste, så du nemt kan genoptage de projekter, som du arbejdede på inden din ferie.
  3. At rydde op på kontoret. – Et fuldstændigt organiseret og rent kontor, giver den perfekte ferievibe.

⁠6. Planlæg dit indhold til dine sociale medier

Planlæg dit indhold på dine sociale medier til automatisk deling, så får du nye følgere imens du holder ferie. Og samtidig giver de gamle følgere inspiration, mens du er væk. Vi elsker at planlægge 1-2 måneder frem i tiden, så ferier kan holdes i ro og fred. Vi anbefaler Later(Laptop) og Planoly til selve planlægningen og så selvfølgelig en simpel strategi, som du for eksempel finder i Feriepakken.

⁠7. Kan du ikke gå 100% skærmfri?

Hvis du ikke kan holde en 100% skærmfri ferie, så sæt tid af til besvarelse af mails og beskeder. Så kan du holde 100% ferie på alle andre tidspunkter. Jeg sætter som regel tid af om aftenen, når min søn er gået i seng. Alle andre tidspunkter er skærmfri.

Se og læs eventuelt womans challenge: Tør du holde skærmfri ferie?

Hvis min søn fanger mig med telefonen, så har jeg lovet ham en is eller en strandtur. Det får mig lige til at tænke en ekstra gang, når jeg, af vane, fanger telefonen.

Vil du have lidt mere hjælp? – Så læs med her

Vi har skabt en Feriepakke til dig, som hjælper dig med at skabe de bedste rammer for en skærmfri ferie, hvor du bliver holdt i hånden hele vejen.

👉Læs mere og fang pakken her

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Inspiration til dine sociale medier?

indholdet af media by hearts inspirationspakke med henholdsvis årshjul, hashtags, mærkedage og meget mere.

Vi laver løbende opgraderinger af vores kurser og pakker, derfor er alle vores produkter ikke altid tilgængelig på shoppen.

error: Content is protected !!